ELEVEN TIPS HOW TO BOOK A FLIGHT
australie.jpg

ELEVEN TIPS HOW....

TO BOOK A FLIGHT

Australië spreekt bij veel mensen tot de verbeelding en staat hoog genoteerd op hun bucketlist. Er zijn uiteraard meer dan ELEVEN reasons waardoor mensen getriggerd worden om Australië te bezoeken: de overweldigende flora en fauna, laid-back manier van leven, Maori’s, de prachtige steden en stranden, fantastische duiklocaties tot Kerstmis vieren op het strand met 30 graden. Maar allereerst moet je een flinke reis maken om er te komen. Ik zal je ELEVEN tips geven om zo voordelig mogelijk, we blijven Nederlanders natuurlijk, een vlucht te boeken.

vliegtuig.jpg

ELEVEN tips to book a flight:

 1. Pin je niet vast op één luchthaven van vertrek. Kijk ook naar luchthavens in Duitsland of België, dat kan soms een groot verschil maken.
 2. Ook de eindbestemming  in Australië kan veel schelen in de prijs. Je kunt beter jouw reisplan aanpassen aan de vluchten, dan andersom.
 3. Kies een maand (wanneer je in de gelegenheid bent) waarin reizen voordeliger is. November schijnt volgens Skyscanner de beste maand te zijn.
 4. Als je flexibele data hebt, kun je kijken op welke dagen van de week je voordeliger vliegt. Klik dus geen data aan, maar pak een maandoverzicht. Zo zie je wanneer de goedkoopste dagen zijn, vaak zijn dit dinsdagen en woensdagen.
 5. Kijk zeker naar de acties van de luchtvaartmaatschappijen, zoals de KLM Wereldweken rond januari en september. Schrijf jezelf ook in op nieuwsbrieven (KLM, Air Asia, Skyscanner) zodat je bij eventuele acties meteen op de hoogte bent.
 6. Een tussenstop is vooralsnog met zo’n afstand onvermijdelijk. Maak van je tussenstop een stop-over, dan kun je uitrusten van het eerste deel van je reis en zie je ook een ander stukje van de wereld voordat je verder reist naar je eindbestemming.
 7. Bekijk of het boeken van losse vluchten (bij verschillende luchtvaartmaatschappijen) niet goedkoper is. Dit wordt de zogenaamde ABC-methode genoemd (bron: Backpackcentrale.nl) Op deze site wordt uitgelegd hoe je dat kunt aanpakken. Je moet wel rekening houden met de overstaptijd die je nodig hebt om de volgende vlucht te halen.
 8. Vliegprijzen kunnen per dag wisselen, het is dus verstandig om regelmatig te kijken en veel te vergelijken.
 9. Meestal is vroeg boeken het voordeligst. Volgens Skyscanner in geval van Australië 19 weken voor vertrek.
 10. Check vliegticket websites om 1 uur ’s nachts (bron: The Guardian), omdat rond die tijd de vluchtsystemen opnieuw worden geladen met vrije stoelen. Soms staan er stoelen “on hold “ b.v. voor zakelijke reizigers die dan weer worden vrijgegeven.
 11. Low-cost airlines staan vaak niet op vergelijkingssites, het kan zich lonen op de betreffende sites te kijken en te vergelijken.

De volgende keer beginnen we met de tour door Australië en geef ik je ELEVEN things to do –tips.                                             

                                              "Hooroo!" (Aussie way to say goodbye)