11 TIPS & TRUCS VOOR KOEL BLOND HAAR

 
Blonde.jpg

HOW TO: COOL BLOND HAIR

IN 11 STAPPEN & TIPS NAAR DIE PRACHTIGE ASBLONDE KLEUR.

De haarkleur ‘Ash Blonde’ (ook wel 'Ice Blonde' of 'Cool Blonde' genoemd) kennen we inmiddels allemaal. Deze prachtige koele blonde haarkleur kwam enige tijd geleden in het modebeeld, maar is tot op de dag van vandaag nog steeds cooler dan cool. Maar hoe krijg je deze haarkleur en nog belangrijker: hoe kun je hem zo lang mogelijk koel behouden? Volg onze 11 stappen en tips, zodat ook jij binnenkort met deze schitterende asblonde kleur door het leven gaat.

1. Koel/warm

Besluit eerst of een koele haarkleur wel bij jouw huidskleur past. Neem deze haarkleur niet enkel omdat het een trend is. Wanneer je er niet zeker van bent, kun je altijd gebruik maken van gekleurde stukken stof die je langs het gezicht houdt. Gebruik een lichte lavendel kleur voor de koele tinten en een rode kleur voor de warme tinten. Het is een gemakkelijke manier om erachter te komen of een warme of juist een koele haarkleur mooi bij je zal staan. Uiteraard zijn er ook mensen die zowel warme als koele tinten erg goed kunnen hebben bij hun huidskleur. 

2. Beige blond

Mocht uit de test in stap 1 naar voren komen dat je eigenlijk helemaal geen type bent voor een koele haarkleur, dan is er altijd nog een middenweg. Je kan dan kiezen voor een beige blondtint. Deze tint oogt zeer mat, maar heeft ook nog genoeg warmte die de huidskleur nodig heeft. 

Blonde.PNG

3. Kleurhoogte

Een koelere tint reflecteert minder licht dan warme tinten. Dit kan ervoor zorgen dat de kleur donkerder oogt dan het in werkelijkheid is. Als je dezelfde kleurhoogte wil behouden, moet je dus bij het verven een asblonde kleur kiezen die 1 tot 1½ hoger zit dan de gewenste kleurhoogte. 

4. Blonderen 

Heb je lichtblond tot wit haar van jezelf? Dan kun je deze stap overslaan. Maar ben jij in het bezit van zwarte, bruine, rode of donkerblonde lokken, dan zal er eerst een blondeerproces plaats moeten vinden. Blonderen is een aanslag op het haar, zorg dus altijd dat je deze behandeling bij een professionele salon laat uitvoeren. Zij zullen goed kijken naar de kwaliteit van jouw haar en de tijd nemen voor het proces. Wanneer je van zwarte of donkerbruine naar lichtblonde lokken wilt, ben je namelijk niet klaar in een enkele behandeling. Vaak zijn hier minimaal 2 behandelingen voor nodig om het haar licht genoeg te krijgen en de schade te beperken. Als je met te agressief blondeermiddel in een enkele behandeling van donker naar licht wilt, zal dit het haar flink beschadigen. Schrik niet tijdens dit blondeerproces, het haar zal oranje uitslaan. Dit is heel normaal en de kapper zal dit uiteindelijk corrigeren met een spoeling (zie stap 5). Wanneer je al blond haar hebt van jezelf, kun je ook kiezen om enkel highlights te zetten en niet het hele haar te blonderen. 

5. Kleurspoeling

Wanneer je de juiste kleurhoogte hebt bereikt, ben je nog maar een enkele stap verwijderd van prachtige asblonde lokken. Het enige dat je nu nog nodig hebt, is een toner. Deze behandeling kun je bij een professionele salon laten uitvoeren. Met een spoeling maak je het haar niet donkerder of lichter, maar je voegt wel pigment toe aan het haar. Zo kun je kiezen voor allerlei kleurnuances, waaronder dus asblond. Deze spoeling zal ongewenste geeltinten (bij blond haar) of oranjetinten (na het verven van donker haar) uit het haar verwijderen. Een spoeling bevat geen peroxide en is dus niet schadelijk voor het haar. Het is een semi-permanente kleuring en het is dus niet blijvend. Een spoeling vervaagt zeer licht bij elke wasbeurt en moet dus eens in de zoveel weken herhaalt worden. Hierdoor kun je die frisse blonde kleur behouden. Het aantal weken tussen de spoelingen is uiteraard afhankelijk van hoe vaak je jouw haren wast en ook per persoon kan de houdbaarheid van de kleur verschillen.

6. Zilvershampoo

Wanneer je zeer lichtblond haar hebt van jezelf, kan enkel een zilvershampoo al uitkomst bieden. Een zilvershampoo is speciaal voor blond haar en neutraliseert ongewenste geeltinten en warmte in het haar, waardoor je na gebruik van dit product enkel nog een mooie koele blondtint overhoudt. Een zilvershampoo is ook ideaal om de koele kleur tussen de spoelingen te behouden. Wanneer de kleur van de spoeling langzaam afzwakt, kun je een zilvershampoo gebruiken om de kleur op te frissen en de tijd tussen de behandelingen wat te rekken. Hoe vaak in de week je een zilvershampoo gebruikt en hoe lang je hem in laat trekken, is per persoon verschillend. 

Het resultaat op bovenstaande foto is verkregen met de Eleven Australia  Keep My Colour Blonde Shampoo  &  Keep My Colour Blonde Treatment . De inwerktijd van de shampoo is 4 minuten en de inwerktijd van het treatment 2 minuten, maar dit is per persoon verschillend. De zilvershampoo van Eleven Australia is blue-based met een toevoeging van violet, dit zorgt ervoor dat hij zowel ongewenste geeltinten als warmte goed neutraliseert.

Het resultaat op bovenstaande foto is verkregen met de Eleven Australia Keep My Colour Blonde Shampoo & Keep My Colour Blonde Treatment. De inwerktijd van de shampoo is 4 minuten en de inwerktijd van het treatment 2 minuten, maar dit is per persoon verschillend. De zilvershampoo van Eleven Australia is blue-based met een toevoeging van violet, dit zorgt ervoor dat hij zowel ongewenste geeltinten als warmte goed neutraliseert.


Wanneer er geen Eleven Australia salon bij jou in de buurt is en je toch graag de Keep My Colour Blonde shampoo en/of treatment wilt kopen, kunnen wij deze ook opsturen. Gebruik onderstaande button voor meer informatie.


7. Blond treatment 

Na het gebruik van een zilvershampoo, is een bijpassend treatment geen overbodige luxe. Een treatment zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. Hierdoor verdwijnt pluis, wordt het haar glad en gaat het mooi glanzen. Wanneer je een treatment pakt speciaal voor blond haar, wordt de kleur ook nog eens extra opgefrist. Eleven Australia heeft een bijpassend treatment speciaal voor blond haar. Laat dit enkele minuten inwerken (2-4 minuten) en spoel het dan uit. Is het haar flink beschadigd? Dan kun je er altijd voor kiezen om het bijvoorbeeld 10 minuten te laten intrekken of zelfs een hele nacht.

8. Leave-in treatment

Aangezien het een redelijk intensieve behandeling is geweest om het haar in deze kleur te krijgen, kan het haar wel wat extra verzorging gebruiken. Zo is een leave-in treatment erg fijn voor het haar. Dit is hetzelfde als een conditioner of het genoemde treatment in stap 7, maar dit hoef je niet uit te spoelen. Je brengt dit aan nadat je jouw haren hebt gewassen op handdoek-droog haar. Voor extra glans kun je een serum gebruiken. Dit geeft overigens niet alleen glans, maar verzorgt het haar ook.

Blonde.PNG

9. Uv-straling en chloor

Let goed op met Uv-straling. Niet alleen in de zomer op het strand, maar ook wanneer je op een willekeurige dag op straat loopt. Door de Uv-straling licht het haar op, maar komt er ook warmte vrij. En die warmte kun je natuurlijk niet goed gebruiken bij jouw asblonde haar. Daarnaast is ook chloor een boosdoener. Chloor heeft het vermogen om het kleurpigment aan je haar te onttrekken, waardoor het geel naar boven komt.

10. Onderhoud

Begint de koele kleur wat te vervagen en kun je het niet meer onderhouden met een zilvershampoo en treatment, breng dan nogmaals een bezoek aan de kapper voor een spoeling. Zoals eerder genoemd, is een spoeling niet schadelijk en kan het dus ook geen kwaad om dit eens in de zoveel weken te herhalen. Het is niet duur en je staat in korte tijd weer buiten met een prachtige frisse koele kleur. 

11. Inspiratie

Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan zullen de volgende inspiratie foto’s je wellicht over de streep trekken. Kies jouw favoriete foto uit en maak snel een afspraak bij een Eleven Australia salon.

IMG_1904.PNG
Blonde family.JPG

Keep My Colour Blonde shampoo: 50 ml € 5,45 | 300 ml € 17,95 | 1000 ml € 43,00

Keep My Colour Blonde treatment: 50 ml € 5,45 | 200 ml € 17,95 | 1000 ml € 43,00


Ben jij een consument en wil jij graag onze producten aanschaffen of testen? In onze store locator zie je al onze verkoopadressen binnen Nederland. Mocht er geen verkooppunt bij jou in de buurt zitten, gebruik dan de button” KEEP MY COLOUR KOPEN” voor meer informatie hoe je toch de shampoo/treatment kunt kopen.


Wanneer er geen Eleven Australia salon bij jou in de buurt is en je toch graag de Keep My Colour Blonde shampoo en/of treatment wilt kopen, kunnen wij deze ook opsturen. Gebruik onderstaande button voor meer informatie.


Ben jij een professional en ben je geïnteresseerd in een samenwerking of benieuwd naar onze producten? Vraag dan de Eleven Australia Demo-Box aan met een selectie uit onze product range en we vertellen je graag of dat je in aanmerking komt.


INSPIRATIE

Blonde.PNG
Blonde.PNG
Blonde.PNG
Bron: Pinterest

Bron: Pinterest


Wanneer er geen Eleven Australia salon bij jou in de buurt is en je toch graag de Keep My Colour Blonde shampoo en/of treatment wilt kopen, kunnen wij deze ook opsturen. Gebruik onderstaande button voor meer informatie.