DEEP CLEAN SHAMPOO

Deep Clean Shampoo.jpg

DEEP CLEAN SHAMPOO 

 

EEN KOPZORG MINDER

Hoeveel keer in mijn leven zou ik mijn haar hebben gewassen? Die rare vraag kwam onlangs onder de douche bij me bovendrijven. Het stomme is, je gaat nog zitten rekenen ook. Ooit in een eerder en streng sportief leven waste ik elke dag mijn haar. Dat was toen ik betaald voetballer trachtte te worden. Een ambitie die de Nederlandse voetbalsupporter bespaard is gebleven. Ik trainde op mijn achttiende een jaar lang 5 dagen in de week, en voetbalde dan op zondag een potje. Op zaterdag hielp ik in de slagerij van mijn vader en moeder. En geloof me, dan wil je ’s avonds je haar ook heel graag wassen. Dus ik waste mijn haar 7 keer per week. Op jaarbasis… zeg maar ruim 2200 keer.

Ik waste mijn haar 7 keer per week. Op jaarbasis....zeg maar ruim 2200 keer.
Eleven Australia Deep Clean Shampoo.jpg

Plotseling openbaarde zich een klein gebrek aan mijn hoofdhuid

In mijn overige sportjaren was het allemaal wat minder intensief, maar zat ik toch nog wel op 4 à 5 keer per week haarwassen. En ik gebruikte zowel eigen shampoo als allerhande leenshampoo’s, zoals dat nu eenmaal gaat in sportkleedkamers. Daardoor duurde het vrij lang voordat het kleine gebrek aan mijn hoofdhuid zich openbaarde.

Na mijn 33ste was het bijna dagelijks sporten wel klaar. Ik waste sindsdien mijn haar voornamelijk thuis, met mijn eigen shampoo. Pas toen bleek dat ik over een nogal eigenzinnige hoofdhuid beschikte. Want na een paar weken met dezelfde shampoo wassen, begon het ‘daarboven’ steevast te jeuken. Géén roos, maar wel jeuk. Maar zodra ik een andere shampoo gebruikte, was die jeuk als sneeuw voor de zon verdwenen. Dus heb ik me aangewend om regelmatig te switchen.

Je begrijpt, ik heb in al die jaren van haarwassen geen hechte band met één shampoo kunnen opbouwen. Want hoe lekker het ook rook, hoe zacht, natuurlijk en verzorgend de ingrediënten ook waren… altijd stak de jeuk weer de kop op.

Om te beginnen ruikt deze shampoo bijzonder aangenaam

Omdat ik sinds een paar maanden de styling producten van Eleven Australia mag uitproberen – wat een feestje is – had het merk er ook een Deep Clean Shampoo bijgedaan. Want die shampoo heeft als eigenschap dat ‘ie zéér grondig reinigt, ook als je veel styling producten gebruikt. Om te beginnen ruikt deze shampoo bijzonder aangenaam. Een precies fijne dosis sinaasappel en lavendel. Geen geurexplosie, dus, maar gewoon lekker. En ook bij een gemiddeld gebruik van 3 keer per week, droogt deze shampoo mijn haar niet uit. Maar het mooiste is toch wel dat ik na twee maanden Deep Cleanen nog steeds géén jeukende hoofdhuid heb gekregen! En ik kan je wel vertellen, dat is een kopzorg minder…

De Eleven Australia Deep Clean Shampoo is leverbaar in 50 ml | 300 ml | 1000 ml

Willem Schouten - Mannenzaken.news

Willem Schouten - Mannenzaken.news

Meer over mannenzaken.news

“Ooit hadden we - Mick Boskamp en Willem Schouten - als stafredacteuren van Playboy een droombaan. Nu brengen we een 'jongensdroom' tot leven. Mannenzaken.news. Want wat gaan we doen? We gaan als 50méér mannen schrijven over wat ons boeit.  Niet betweterig, maar met ruimte voor zelfspot en een vette knipoog.  Met humor in plaats van humeur. Met oog voor bepaalde maatschappelijke  ontwikkelingen én de zon die in het water schijnt. Inspelend op  actualiteit, maar dan met een kenmerkende twist... Waarom? Omdat we het  leuk vinden.” 

Volg mannenzaken.news ook op Facebook

mannenzaken.news

Benieuwd of er ook een salon bij jou in de buurt zit die de Strong Hold Styling Paste van Eleven Australia verkoopt? Kijk dan snel in onze store locator.