MATTE TEXTURE STYLING PASTE

Renee Orange.jpg

MATTE TEXTURE STYLING PASTE 

 

GEEN ENKELE ZWEEM VAN EEN WETLOOK

Geen haar op mijn hoofd die aan kaal worden denkt.

Wat dat betreft ben ik echt een mazzelaar. Ook wil ik maar niet grijs worden. Mensen denken altijd dat ik mijn haar verf, maar dat is dus niet zo. Sterker nog: soms krijg ik de haast onbedwingbare behoefte om mijn haar zilver te verven, puur en alleen omdat ik dat mooi vind. Dan denk ik aan een fijne, zachte, lichtgrijze broek, een lichtgrijs T-shirt, een donkerblauw jasje en dan ondertussen zo grijs zijn als George Clooney of nog beter: als mijn Mannenzaken kompaan. Ja, dat lijkt me wel wat.

ELEVEN Australia Styling paste matte texture.jpg

Mijn echte haarkleur is peper en zout. Vroeger, heel vroeger was het blond.

Toen deed ik er wel iets mee. Een styling paste voor mannen bestond nog niet en als ik Brylcreem in mijn haar deed, dan hing ik het in slieren langs mijn hoofd. Ik heb veel haar, maar het is qua structuur wel dun. Door gebruik te maken van een oplichtende versteviger sloeg ik twee vliegen in 1 klap.  Het haar bleef enigszins zitten zoals ik wilde en ik werd een Blondie avant la lettre.

Als ik nu terugkijk op mijn leven, wat ik overigens niet te vaak doe, want vooruitkijken of nog beter: nu genieten, vind ik veel aangenamer, maar als ik dat dus doe, dan heb ik heel veel verschillende kapsels gehad. Kapsels die uiteraard met de haarmode van dat moment te maken hadden, maar toch ook wel met hoe ik toen in het leven stond. Zo heb ik extreem ijdele periodes afgewisseld met laat maar waaien momenten. In het eerste geval droeg ik het haar ironisch genoeg vaak langer en besteedde ik er meer aandacht aan, want dat heb je nou eenmaal met lang haar.

Geniaal aan de Matte Texture Styling Paste is dat de textuur precies goed is voor een optimaal effect

Maar al een geruime tijd, toch zeker een decennia of twee, draag ik het haar kort. En als je een kort kapsel hebt, vind ik, dan mag het wel er wel rijk en vol uitzien. Het is gemillimeterd aan de zijkanten, je ziet nog net mijn hoofdhuid niet, maar bovenop kan ik er verschillende modellen in aanbrengen met mijn vingers. Ik heb geen borstel, ik gebruik alleen mijn handen. En als je dan dun en veel haar hebt zoals ik, geeft een matte styling paste het beste resultaat. Maar dan moet je wel een goed product hebben en daar zit 'm nou net de kneep, want die zijn schaars. De meeste shapers zijn zo taai dat ze het haar weliswaar een matte, maar ook een droge look geven. Met als gevolg dat je haar een tegenovergesteld effect krijgt en juist dunner lijkt.

Matte texture Styling Paste.jpg

Wat ik zo geniaal aan de Matte Texture Styling Paste van Eleven Australia vind, is dat de textuur precies goed is voor een optimaal effect. De shaper is smeuïg, maar geeft geen enkele zweem van een wetlook en ook na een dag zit het haar precies zoals je het in de ochtend hebben wilde. Een prettige bijkomstigheid is dat je er geen kleverige handen aan over houdt, waarop zelfs na het wassen nog residu zit van de meeste producten in hetzelfde segment.

Even speelde ik met de gedachte om mijn haar weer eens te laten groeien. Maar doordat de Matte Texture Styling Paste van Eleven in mijn leven is gekomen, denk ik mooi bij mezelf: laat maar waaien...

Mick Boskamp - Mannenzaken.news

Mick Boskamp - Mannenzaken.news


Benieuwd of er ook een salon bij jou in de buurt zit die de Matte Texture Styling Paste van Eleven Australia verkoopt? Kijk dan snel in onze store locator. 


Meer over mannenzaken.news

“Ooit hadden we - Mick Boskamp en Willem Schouten - als stafredacteuren van Playboy een droombaan. Nu brengen we een 'jongensdroom' tot leven. Mannenzaken.news. Want wat gaan we doen? We gaan als 50méér mannen schrijven over wat ons boeit.  Niet betweterig, maar met ruimte voor zelfspot en een vette knipoog.  Met humor in plaats van humeur. Met oog voor bepaalde maatschappelijke  ontwikkelingen én de zon die in het water schijnt. Inspelend op  actualiteit, maar dan met een kenmerkende twist... Waarom? Omdat we het  leuk vinden.” 

Volg mannenzaken.news ook op Facebook

Mannenzaken.news