STRONG HOLD STYLING PASTE

Eleven Australia Dry Powder Paste.png

STRONG HOLD STYLING PASTE 

 

DE SUBTIELE GEUR VAN EEN BLIJ MOMENT

Mijn kapper is een virtuoos met de tondeuse.

En naarmate de spoeling daarboven wat dunner wordt, lijkt hij meer tijd te besteden aan het bedreigde gebied. Waarbij hij met chirurgische precisie net zo lang doorgaat totdat hij tevreden is. Ik vind alles goed, want ik geniet me een ongeluk. De behandeling wordt steevast afgesloten met een klein ritueeltje. We kijken elkaar via de spiegel aan. Dan knikt hij richting de potjes onder de spiegel. Ik knik terug. Dan pakt hij een potje – het is elke keer een potje van een ander merk, met een indrukwekkende stoere Engelse naam en in schreeuwende kleuren. Hij draait het deksel eraf, ‘swiped’ een lik uit het potje, wrijft stevig in zijn handen en bepotelt mijn vers geschoren haartjes tot ze stevig in het gelid staan.

Strong Hold Styling Paste High Res.jpg

Eerlijk is eerlijk, qua styling was ik thuis geen haar beter dan mijn kapper. Ik deed eigenlijk maar wat. Wat er in praktijk op neerkwam dat ik met enige regelmaat uit de potjes van mijn grote liefde pikte.

Maar je ziet het goed, het voorafgaande staat in de verleden tijd: ik dééd eigenlijk maar wat. Want er is iets gebeurd. Heel toevallig kreeg ik een potje Eleven Australian STRONG HOLD STYLING PASTE in handen. De dame in kwestie wist blijkbaar heel goed waar ze het over had. ‘Dit is echt wat voor jouw haartype. Probeer het eens uit.’

Zo’n uitnodiging sla je als 50méér heer natuurlijk niet af.

En ik heb er geen spijt van gekregen. Het begon al met het opendraaien van het potje… waarbij er een vleugje vanille opsteeg. De subtiele geur van een blij moment.

Het is misschien een rare associatie, maar het deed me heel in de verte denken aan de geur van een suikerspin. Het riep mooie jeugdherinneringen op aan kermis en begin-jaren-60-meisjes met torenhoog opgesponnen kapsels. Een dergelijke coupe is voor mijn korte haar uiteraard veel te hoog gegrepen.

Er zijn inmiddels 3 weken verstreken sinds mijn eerste contact met deze Strong Hold Styling Paste. En ja, ik ben er blij mee. Want deze Strong Hold kan iets wat ik nog niet eerder ben tegengekomen: hij laat alle haartjes in hun waarde. Je kunt er uitstekend mee modelleren, van stoer tot stijlvol, terwijl mijn haar toch ‘lekker los’ aanvoelt. En heel opvallend, ’s ochtends bij het opstaan zit alles nog heel behoorlijk in model. Wat wel zo fijn is voor degene die naast je wakker wordt.

En bij mijn kapper doen we nu een nieuw ritueeltje: hij knikt, ik geef ‘m vanonder het knipschort het potje aan, en hij maakt het af.

Willem Schouten - Mannenzaken.news

Willem Schouten - Mannenzaken.news


Benieuwd of er ook een salon bij jou in de buurt zit die de Strong Hold Styling Paste van Eleven Australia verkoopt? Kijk dan snel in onze store locator. 


Meer over mannenzaken.news

“Ooit hadden we - Mick Boskamp en Willem Schouten - als stafredacteuren van Playboy een droombaan. Nu brengen we een 'jongensdroom' tot leven. Mannenzaken.news. Want wat gaan we doen? We gaan als 50méér mannen schrijven over wat ons boeit.  Niet betweterig, maar met ruimte voor zelfspot en een vette knipoog.  Met humor in plaats van humeur. Met oog voor bepaalde maatschappelijke  ontwikkelingen én de zon die in het water schijnt. Inspelend op  actualiteit, maar dan met een kenmerkende twist... Waarom? Omdat we het  leuk vinden.” 

Volg mannenzaken.news ook op Facebook

mannenzaken.news