VOOR DE PROFESSIONAL: DO'S & DONT'S ON INSTAGRAM

instagram.jpg

DO'S & DONT'S 

 

ON INSTAGRAM

Ben je al met je salon actief op Instagram of wil je hiermee beginnen? Wij helpen jou graag op weg met waardevolle tips. Zodat je er succesvol in wordt en het ook leuk gaat vinden.

Is het zinvol om een Instagram Business account aan te maken en waarom?

Dat is het zeker en wel om de volgende redenen:

  • Voorheen kon je als bedrijf alleen andere gebruikers met je in contact laten komen door de website link in je privé profiel te zetten. Met Instagram Business Account kan iedere bezoeker van jouw Instagram account snel en gemakkelijk op de ‘Contact’ button klikken. Gebruikers kunnen dan een keuze maken of ze je bedrijf willen e-mailen, bellen of bezoeken door middel van de routebeschrijving.
  • Toegang tot de statistieken: dit geeft je inzicht in de demografische gegevens van jouw volgers. Door dit te vergelijken met je doelgroep weet je of je op de juiste weg bent. Of bijvoorbeeld wanneer je volgers het meest actief zijn. Dat is natuurlijk handig want weet jij wat de beste tijd is om een post te plaatsen!
  • Je kan deze statistieken inzien door rechtsboven op je Instagram pagina te klikken op de ‘Statistieken’ button (icoontje van verticale streepjes). Je krijgt dan een overzicht van demografische gegevens.
  • Berichten promoten: Met de promotie optie kun je van berichten, foto’s of video’s, een gesponsord bericht maken. De button staat bij ieder bericht die je hebt geplaatst. Als je hier op klikt, vraagt Instagram de volgende vraag: ‘Wat wil je dat mensen doen?’. Je kunt hierbij kiezen uit twee opties, namelijk je website bezoeken of je bedrijf bellen of bezoeken. Vervolgens kan je de doelgroep, duur van je promotie en het budget instellen. 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat het bereik van mijn post groter wordt?

Krijg je op sommige posts veel minder reacties als in het verleden? Dat kan kloppen. Instagram toont je posts namelijk aan nog maar 10 % van je volgers. De andere 90 % krijgt de post pas te zien als de betrokkenheid hoog genoeg is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat die 10% bestaat uit je meest waardevolle doelgroep. Verwijder al je “fake” volgers en zorg er zo voor dat je bericht in ieder geval komt bij je trouwe loyale fans. Wanneer zij gaan reageren wordt het vanzelf zichtbaar bij de andere 90%.

Eleven Australia homepage iPhone x.png

Waarom krijg ik zoveel reacties als “nice, great pic of love it”?

90% van dit soort reacties worden gegeven door “bots”. Dit is een afkorting van robot; deze voert taken uit die normaal gesproken door mensen worden gedaan. Instagram telt deze reacties niet meer mee als betrokkenheid. Om te voorkomen dat Instagram jou als een robot ziet, is het dus belangrijk om te reageren met 4 of meer woorden en ook nog het liefst binnen 60 minuten.

Is het zinvol in Instagram stories te gebruiken?

Door Stories te gebruiken ben je veel vaker zichtbaar bij je volgers. Daarnaast worden je Stories eerst getoond aan mensen die je account in het verleden veel hebben bekeken. Je meest waardevolle doelgroep dus!

Hoeveel #hashtags kan ik het beste plaatsen bij mijn posts?

Bij je Instagrampost kun je maximaal 30 hashtags plaatsen. Best veel dus, maar te veel hashtags ziet Instagram als spam. Het gevolg; “shadow banning” en verwijderd worden van Instagram zonder dat je het weet.

Bedenk per post vijf unieke hashtags. Gebruik dus niet elke keer dezelfde maar wissel af. Zo voorkom je dat Instagram je gaat zien als een robot. Zet je hashtags in de post in plaats van in de eerste reactie wat je ook veel ziet. Ze worden dan niet meegeteld en je foto is dus ook niet te vinden wanneer je zoekt op een bepaalde hashtag. Jouw bericht zal sneller zichtbaar worden in deze zoekresultaten wanneer er een grotere betrokkenheid op je post is.

De meest gebruikte hashtags zijn in het Engels. Wanneer je een nederlandse doelgroep wilt aanspreken, dan is het beter om ook nederlandse hashtags te gebruiken of een combinatie  nederlands/ engels. Zo spreek je uit alle categorieen mensen aan!

ELEVEN instagram.jpg

Hoe controleer je of jouw account een Shadowban heeft gekregen?

Vraag een aantal mensen die je niet volgen te zoeken op een hashtag die je hebt gebruikt. Wanneer 3 tot 5 mensen je foto’s niet kunnen vinden kun je de conclusie trekken dat je een “shadowban” hebt gekregen. Gebruik voor deze test een hashtag die uniek is en niet veel gebruikt wordt, dus niet iets als #hair want dan ben je wel even aan het zoeken!

Wat zijn de voordelen van het nieuwe Algoritme?

Wanneer je op een actieve manier contact maakt met je volgers en met degene die jij volgt, kun je een veel grotere betrokken doelgroep bereiken. Uiteindelijk is het toch belangrijk dat je jouw specifieke doelgroep bereikt en aan jouw kapsalon verbindt.

Een aantal professionele instagram accounts die je zeker moet gaan volgen:

  • behindthechair_com
  • modernsalon
  • allabout.dahair
  • hairbrained_official
  • american_salon
  • en natuurlijk: elevenaustralia_nederland

Heb je een salon en ben je geïnteresseerd in een samenwerking of benieuwd naar onze producten? Vraag dan de Eleven Australia Demo-Box aan met een selectie uit onze product range en we vertellen je graag of dat je in aanmerking komt.

ELEVEN instagram.jpg