11 MEEST GESTELDE VRAGEN OVER DE REPAIR MY HAIR LIJN

11 MEEST GESTELDE VRAGEN

OM BESCHADIGD HAAR TE HERSTELLEN.

Voelt je haar droog en broos aan? Breken de punten snel af? Raken je haren snel in de knoop als het nat is? Vervaagt jouw nieuwe haarkleur wel heel snel? Dit zijn allemaal aanwijzingen dat jouw haar beschadigd is en dat is iets wat we niet willen natuurlijk. Sterker nog, we willen gezond, verzorgd en glanzend haar! Wij hebben daarom de 11 meest gestelde vragen over beschadigd haar op een rijtje gezet voor je.

1. Wat is beschadigd haar?

Als je last hebt van beschadigd haar komt dit meestal doordat de haarschacht beschadigingen heeft opgelopen. Dit is de kern van je haar. Dit kan al komen door het te ruw droog wrijven van het haar met een handdoek of door het gebruik van warmte tools. Chemische behandelingen zijn ook een goed voorbeeld waarbij de haarschubben geforceerd worden geopend om daarna weer te sluiten. Eigenlijk zijn haarschubben niet anders dan dakpannen. Deels liggen ze over elkaar heen en ze kunnen zowel open als dicht zijn. Haarschubben zijn belangrijk om het haar gezond te houden, aangezien zij ervoor zorgen dat de vochtbalans in het haar op peil blijft en de kern van het haar wordt beschermd.

2. Beschadigd haar, hoe komt dit dan?

Dit blijft lastig om te zeggen aangezien er ontzettend veel oorzaken kunnen zijn die ervoor zorgen dat het haar beschadigd wordt. Dit kan al gebeuren bij de dagelijkse routine. Denk hierbij aan het afdrogen van het haar, het gebruik van warmte tools, het (te ruw) borstelen van het haar of het gebruik van een elastiekje. Maar er zijn natuurlijk ook andere factoren. Zo kan een bepaald dieet of stress ervoor zorgen dat de kwaliteit van het haar minder wordt. Maar haar kan ook onhandelbaar worden van een zomer vol zee, zwembad en zon. Dus let’s go, laten we jouw haar gaan herstellen!

3. Wat kun je eraan doen om het haar overdag te herstellen?

Laten we starten bij het begin: dat is een bezoek aan jouw kapper om de gespleten haarpunten te laten knippen. Veel mensen willen dit liever niet, maar je zult gelijk merken en zien dat het haar er gezonder uitziet en minder beschadigd is. Daarna is een fundering van de juiste producten een pré. Was je haar met de meest rijke, volle lijn van ELEVEN Australia: Repair My Hair Nourishing shampoo en conditioner. Deze maximaal herstellende en verzorgende lijn bestaat uit een shampoo en conditioner. Het helpt de haarstructuur te herstellen én weer op te bouwen. Door de ingebouwde heat protector wordt het haar beschermd tegen de warmte van stylingtools tot 220 graden. Een fijne bijkomstigheid voor mensen met fijner haar is de “body-building” techniek. Hierdoor krijgt het haar een volume boost en kan het tot wel 32% voller aanvoelen.

4. Hoe borstel ik mijn haar op de juiste manier?

Het uitborstelen van het haar: het lijkt zo makkelijk, maar wist je dat er maar één juiste manier is om het haar uit te borstelen, zodat je het zo min mogelijk beschadigd? Breng eerst door de lengte en punten van je handdoekdroge haar een ruime hoeveelheid Miracle Hair Treatment aan. Door de 11 positieve eigenschappen van dit product is het een must-have voor iedereen, zeker wanneer je optimaal verzorgd haar wil hebben. Pak de lengtes van je haar vast in je handpalm (zo dicht mogelijk tegen de hoofdhuid van je nek) en maak een vuist. Je hebt je haar nu goed vast om zo min mogelijk te hoeven trekken aan je haar. Gebruik een paddle brush of een styling brush. Beide opties zijn goed, je kan zelf kiezen welke je het fijnste vindt. Borstel je haar vanuit je punten naar je lengtes. Trek niet aan het haar, maar laat de borstel er doorheen glijden. Mocht het toch zo zijn dat je knopen of klitten in je haar hebt zitten, begin dan weer goed vanuit de punten te borstelen naar de aanzet toe. Mocht je geen knopen meer in je uitgeborstelde punten en lengtes hebben, dan kun je het haar dat je vasthad met jouw hand loslaten en het overige haar borstelen tot aan de aanzet. Deze manier van borstelen is erg belangrijk, omdat je het haar zo min mogelijk beschadigd. Haar is net als elastiek: als je er te vaak en te hard aan trekt, dan knapt het. Dus neem je tijd.

5. Wat kan ik het beste doen met mijn haren als ik ga slapen?

Je zou bijna vergeten dat het haar ’s nachts ook veel te verduren heeft. Doordat je woelt en draait in je slaap kan je haar ook beschadigen. Wanneer je genoeg lengte hebt kun je een losse vlecht maken in je haar. Zo blijft je haar goed bij elkaar zitten en kan het minder beschadigen wanneer je draait in bed. Tip: gebruik hiervoor altijd een elastiek zonder ijzeren randje, bijvoorbeeld een Invisible Bobble. Een zijden kussensloop is ook een uitkomst. Deze kussensloop voorkomt klitten, haaruitval, gebroken haar en gespleten haarpunten. Daarnaast vermindert het de talgproductie van de hoofdhuid, waardoor het haar minder snel vet wordt. Naast de voordelen voor het haar, zorgt deze kussensloop tegelijkertijd ook goed voor jouw huid: het minimaliseert rimpels, hydrateert de huid en vermindert klachten bij een gevoelige huid. Win – win situatie dus ;-)



6. Hoe kun je stylingtools het beste gebruiken om het haar zo min mogelijk te beschadigen?

Als je jouw haar gewassen en extra verzorging toegevoegd hebt, kun je het haar aan de lucht laten drogen of droog blazen met een föhn. Voordat je stylingtools gaat gebruiken is het belangrijk dat het haar volledig droog is. Een veelgemaakte fout is het gebruik van een stijltang of krultang op licht vochtig haar. Niet doen! Het haar wordt hierdoor verbrand en deze beschadiging is niet op te lossen met voorgaande tips. Dus zorg er altijd voor dat het haar 100% droog is voordat je een stylingtool gaat gebruiken. Als het haar volledig opgedroogd is aan de lucht of je het geföhnd hebt, kun je aan de slag met jouw gewenste stylingtool zoals bijvoorbeeld de ELEVEN Australia Iron of de B.R.U.S.H. warmteborstel. Wanneer je jouw haar gewassen hebt met de Repair My Hair Nourishing Shampoo en Conditioner en daarna het Miracle Hair Treatment hebt gebruikt, heb je geen extra heat protection spray nodig. Dit zit namelijk verwerkt in alle drie de producten.

7. Kan ik nog wel een chemische of kleur behandeling toepassen?

Feit is dat wanneer een chemische behandeling verkeerd wordt uitgevoerd, het haar veel schade kan oplopen. Ga dus niet zelf aan de slag thuis en laat het altijd bij een professionele salon doen. Daarnaast is er tegenwoordig een nieuwe innovatie op kleurgebied. ELEVEN Australia heeft een ammonia vrije, vegan friendly en compleet natuurlijke kleurlijn uitgebracht. De natuurlijke ingrediënten verzorgen het haar en geven het een ongekende glans. Zelfs de blondeerproducten geven verzorging aan het haar. Doordat er een bond repairing complex is toegevoegd aan de blondering wordt het haar hersteld en verzorgd terwijl het haar in de kleur zit.

8. Mijn haar kan nog wel wat extra verzorging gebruiken, heb je nog meer tips?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je, ondanks alle bovenstaande tips, nog steeds vindt dat jouw haar meer verzorging nodig heeft. Wist je dat het gebruik van een treatment je net dat extra beetje verzorging kan geven? Wist je ook dat je een treatment altijd gebruikt tussen een shampoo en conditioner in? Zo kan het haar optimaal verzorgd worden. Jouw was routine ziet er dan als volgt uit: was het haar tweemaal met de Repair My Hair Nourishing Shampoo om het goed te reinigen. Spoel de shampoo goed uit. Breng het 3 Minute Repair Treatment royaal aan in de lengte en punten en kam het door met een grove kam (van de punten naar de aanzet toe). Laat het treatment 3 minuten inwerken en spoel het vervolgens goed uit. Breng over het gehele haar de Repair My Hair Nourishing Conditioner aan. Kam ook nu het haar door vanaf de punten naar de lengte en aanzet en laat het 2-3 minuten inwerken. Spoel ook nu het haar weer goed uit. Maak je haar handdoek droog en breng vervolgens het Miracle Hair Treatment aan. Love is in the hair!

9. Ik wil mijn eigen haar verven, kan dat?

Nee, alsjeblieft niet doen. Je kan zo alleen maar schade aanrichten aan je haar. Laat het aan de professionals over, zij hebben de kennis en de juiste producten. Voor persoonlijk advies kun je altijd terecht in een ELEVEN Australia salon. Wil je weten of er bij jou in de buurt een salon zit? Zoek dan via onze store locator naar een ELEVEN Australia professional: https://www.elevenaustralia.nl/waar-te-koop

10. Kun je alle do’s & don’ts nog eens opsommen?

  • Do: wees voorzichtig met je haar

  • Do: borstel altijd vanuit de punt van het haar rustig naar de lengtes en aanzet toe

  • Do: slaap met een vecht

  • Do: gebruik de juiste producten

  • Do: laat jouw haar over aan een professional

  • Don’t: ga niet slapen met nat haar

  • Don’t: wrijf je haar niet te ruw droog met een handdoek

  • Don’t: gebruik geen stylingstools in vochtig haar

  • Don’t: gebruik geen kleuringen van de drogisterij

11. Ik volg bovenstaande tips al 2 weken op en ik zie geen resultaat. Hoe komt dit?

Rustig, neem de tijd. Beschadigd haar heeft de tijd nodig om te herstellen. Helaas gaat dit niet binnen een paar weken. Geef niet op en laat je haar de komende maanden rustig aansterken. Met de juiste verzorging kun je vanaf vandaag beginnen, bye bye damaged hair!



Mocht je toch persoonlijk advies willen dan raden we je aan om naar de dichtstbijzijnde ELeven Australia salon te gaan. Of er 1 bij jou in de buurt is, kun je zien op onze salon finder. Gebruik hiervoor onderstaande button.

Professionele kappersproducten zijn geconcentreerder en hebben een betere werking dan drogisterij producten. Je hebt er minder van nodig en daarom zijn ze zeker niet duurder. Daarnaast maakt je het tot de bodem op omdat je precies hebt gekocht wat je wenst. Dus geen overvolle badkamer kast meer met flessen en potten die je niet gebruikt en waar alles bij elkaar een hoop geld in zit.

Heb je behoefte aan professioneel advies of wil je graag eerst de verschillende producten testen? Gebruik dan onderstaande knop om te kijken of er een Eleven Australia salon bij jou in de buurt is. De professionals kunnen het allerbeste jouw haar beoordelen en advies geven welk product het meest geschikt is voor jouw haar en het beste aansluit bij jouw haarroutine en wensen. Maak hier gebruik van!

Vorige
Vorige

11 STAPPEN VOOR MEER VOLUME IN JOUW HAAR - VIDEO

Volgende
Volgende

SLEEK & SHINY WET LOOK