11 TIPS TEGEN STATISCH HAAR

11 TIPS TEGEN STATISCH HAAR

foto: Pinterest

Wanneer het buiten kouder is, kan het een flinke uitdaging zijn om jouw haar in model te houden. Regen, wind en sneeuw verpesten jouw perfecte kapsel, maar ook statisch haar is een veel voorkomend probleem. Wanneer je jouw jas en sjaal hebt uitgedaan, staat je haar ineens recht op je hoofd. En wanneer je jouw haren hebt geborsteld, hoor je het aan alle kanten knetteren en plakt je haar als lijm aan je huid vast. Herkenbaar? Wij geven jou graag wat handige tips.

Voordat we je de tips geven, leggen we je eerst uit hoe statisch haar ontstaat. In de winter is de luchtvochtigheid veel lager dan in de zomer, daarom heb je vooral in de winter last van statisch haar. Door de hoge luchtvochtigheid in de zomer wordt er een dun laagje water over het haar gelegd. Water geleidt elektriciteit. Dit kleine laagje water zorgt er dus voor dat de elektronen weer terug de lucht invloeien. In de winter is de lucht droog en hierdoor blijven de elektrisch geladen deeltjes aan je haren zitten. Dit heeft als gevolg dat je haar statisch wordt.

1.

Gebruik vocht inbrengende producten. Was je haren bijvoorbeeld met de Hydrate My Hair Moisture Shampoo en verzorg het daarna met de Hydrate My Hair Moisture Conditioner. Deze rijke en voedende producten houden het vochtgehalte in het haar in balans.

2.

Laat je haar aan de lucht drogen en gebruik liever geen stylingtools. De hitte van bijvoorbeeld een föhn droogt het haar uit. Wil je toch graag föhnen? Gebruik hem dan in de laagste stand.

3.

Uitgedroogd haar wordt sneller statisch. Hydrateer je haar dagelijks met een fijn serum. Het Smooth Me Shine Anti - Frizz Serum kun je gebruiken in zowel nat als droog haar. Tip: stop dit serum in je tas. Wanneer je gedurende de dag last hebt van statisch haar, kun je dit snel oplossen met een klein drupje serum.

4.

Gebruik vaker een haarmasker, zodat het haar voldoende vocht bevat en extra gehydrateerd wordt. Met het 3 Minute Repair Rinse Out Treatment wordt jouw droge haar in slechts 3 minuten intensief gevoed. Wanneer je behoefte hebt aan extra verzorging, kun je het ook een hele nacht laten intrekken en ’s ochtends uitspoelen.

5.

Probeer je haar minder vaak te wassen en douche niet te heet. Een wasbeurt droogt het haar uit, waardoor het eerder statisch wordt. Te warm water zal het haar en de hoofdhuid nog meer uitdrogen.

6.

Zet de verwarming iets lager. Een verwarming maakt de lucht in de ruimte erg droog en dit leidt tot statisch haar. Maar je hoeft natuurlijk ook geen kou te lijden thuis. Zet de verwarming lager wanneer je gaat slapen en trek overdag een warme badjas en sloffen aan.

7.

Gebruik een haarlak om statisch haar tegen te gaan. Een haarlak legt een isolerend laagje over je haar, waardoor de elektriciteit beter wordt geleid. Gebruik bijvoorbeeld de Give Me Hold Flexible Hairspray of de Make Me Shine Spray Gloss.

Extra tip: spray een beetje haarlak op je borstel, voordat je het door je haar haalt.

Foto: Pinterest

8.

Gebruik thuis een luchtbevochtiger. Zo blijft de luchtvochtigheid in huis op het juiste niveau en wordt je haar minder snel statisch.

9.

Wil je een muts op buiten? Spuit dan een klein laagje haarlak in de muts voordat je hem op je hoofd zet. De vezels krijgen dan een isolerend laagje, waardoor je haar minder snel statisch wordt.

10.

Vermijd wollen of synthetische kleding op koude, droge dagen. Deze stoffen maken je haar ontzettend statisch.

11.

Gebruik na het wassen van je haar een leave-in treatment. Het Miracle Hair Treatment is vocht regulerend, herstelt droog haar en zal het haar beschermen tegen weersinvloeden. Je hebt dit leave- in treatment ook in een spray variant: het Miracle Spray Hair Treatment. beschadigd is. Daarna is een fundering van de juiste producten een pré. Was je haar met de meest rijke, volle lijn van ELEVEN Australia: Repair My Hair Nourishing. Deze maximaal herstellende en verzorgende lijn bestaat uit een shampoo en conditioner. Het helpt de haarstructuur te herstellen én weer op te bouwen. Door de ingebouwde heat protector wordt het haar beschermd tegen de warmte van stylingtools tot 220 graden. Een fijne bijkomstigheid voor mensen met fijner haar is de “body-building” techniek. Hierdoor krijgt het haar een volume boost en kan het tot wel 32% voller aanvoelen.


Ben jij een consument en wil jij graag onze producten aanschaffen of testen? In onze salon finder zie je al onze verkoopadressen binnen Nederland. Mocht er geen verkooppunt bij jou in de buurt zitten, stuur ons dan een berichtje via het contactformulier en wij vertellen jou hoe het toch mogelijk is om de producten aan te schaffen.

Ben jij een professional en ben je geïnteresseerd in een samenwerking of benieuwd naar onze producten? Vraag dan de Eleven Australia Demobox aan met een selectie uit onze product range en we vertellen je graag of dat je in aanmerking komt.

Vorige
Vorige

11 MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET KLEUREN VAN JE HAAR

Volgende
Volgende

11 MEEST GESTELDE VRAGEN OVER DE DRY FINISH TEXTURE SPRAY