11 MEEST GESTELDE VRAGEN OVER DE DEMI-PERMANENT LIQUID COLOURS

Zonder sulfaten en parabenen, PPD-vrij en vegan friendly.

De shampoos, conditioners en stylingsproducten van ELEVEN Australia ken je waarschijnlijk al. Misschien hebben jouw favoriete producten zelfs in een vaste plek in jouw badkamer. Maar wist je dat ELEVEN Australia ook met een kleurlijn op de markt is gekomen? Als je fan bent van de producten van ELEVEN Australia, dan wil je hier natuurlijk ook alles over weten. Daarom hebben wij de 11 meest gestelde vragen over ELEVEN Australia Colour op een rijtje gezet voor je.

1. Wat is ELEVEN Australia Demi-Permanente Liquid Colour?

De ELEVEN Australia Demi-Permanente Liquid Colour is een conditionerende, ammoniavrije kleuring. Deze hoogwaardige formule zit boordevol natuurlijke ingrediënten en is speciaal ontworpen om de haarkwaliteit optimaal te houden. Dit resulteert in een langdurig houdbare kleur, veel glans en haar dat in een optimale conditie verkeert. Op dit moment bestaat deze compacte lijn uit 42 tinten die onderling mengbaar zijn, waardoor je een eindeloos palet aan kleuren kunt creëren. Spoiler alert: de Liquid Colours zullen in de toekomst worden uitgebreid met meerdere tinten.

2. Wat zijn de voordelen van de ELEVEN Australia Demi-Permanente Liquid Colour?

Net als alle andere producten van ELEVEN Australia is de kleuring natuurlijk cruelty free. Bovendien is de kleur volledig PPD-vrij, waardoor de kans op een allergische reactie minimaal is. Het gehele kleurengamma is vrij van ammonia, sulfaten, parabenen en gluten, en is het ook vegan friendly. Dit betekent dat er alleen natuurlijk afgeleide ingrediënten worden gebruikt, wat zowel beter is voor jouw haar als voor het milieu.

3. Wat is de pH-waarde van de kleuring?

De drijvende kracht achter ELEVEN Australia Colour was om een nieuwe kleurformule te ontwikkelen met gebruik van de nieuwste technologieën, zodat de kwaliteit van het haar optimaal blijft, je ongekend veel glans krijgt en kunt profiteren van een maximaal kleurbehoud. Het is lastig om de exacte pH-waarde van een kleuring te benoemen, omdat elke kleur een aparte pH-waarde heeft die ook zal veranderen zodra de kleur gemengd wordt met een activator. De werkende pH-waarde van ELEVEN Australia Colour ligt tussen de pH 8 en 9,5.

4. Wat is de dekkracht en de inwerktijd van de kleur?

De dekkracht en de inwerktijd van de kleuring zijn afhankelijk van de activator die je gebruikt. Als je kiest voor de 2% (7 volume) Liquid Activator, zal je merken dat dit geen effect heeft op het natuurlijk, ongekleurde haar. Deze activator wordt gebruikt om het haar te tonen, te voorpigmenteren of als kleurcorrectie. De inwerktijd van de 2% Liquid Activator ligt tussen de 5 – 20 minuten, afhankelijk van de poreusheid van het haar en het gewenste eindresultaat. Als je wit (of grijs) haar willen blenden, gebruik je altijd de 4% (13 volume) Cream Activator, omdat deze wel werkt op het natuurlijk, ongekleurde haar. De dekkracht van de Liquid Colour in combinatie met de 4% ligt tussen de 90 - 95%, afhankelijk van de structuur van de witte haren en de porositeit van het haar. Je laat de 4% tussen de 20 – 35 minuten inwerken. Vanzelfsprekend is het dat hoe langer je het laat inwerken, hoe intenser de kleur gaat zijn en hoe meer dekkracht het heeft.

5. Wat is de houdbaarheid van de ELEVEN Australia Liquid Colour?

Net als de inwerktijd, hangt de houdbaarheid van de Liquid Colour af van verschillende factoren. Hoe hoger de poreusheid van het haar, hoe sneller de kleur zal vervagen. Ook de gekozen activator en inwerktijd spelen een rol bij de houdbaarheid. Let altijd goed op bij het gebruik van warmtetools, omdat deze de houdbaarheid van een kleur aanzienlijk kunnen verkorten. Last but not least: jouw haarverzorgingsroutine thuis. Het is heel essentieel om een shampoo en conditoner te gebruiken die geschikt zijn voor gekleurd haar. Wij raden de Repair My Hair Nourishing Shampoo en Conditioner of de Miracle Hair Treatment Shampoo en Conditoner van ELEVEN Australia aan, omdat deze het haar optimaal herstellen en verzorgen, precies wat je nodig hebt voor thuisgebruik. Met al deze factoren in gedachten, varieert de gemiddelde houdbaarheid van de kleur tussen de 15 en 25 wasbeurten.

6. Wat zijn de verschillende Lightening Powders en wanneer gebruik je welke?

ELEVEN Australia heeft drie verschillende Lightening Powders: de 6 Levels of Lift Clay, de 7 Levels of Lift en de 9 Levels of Lift. Deze cijfers geven aan hoeveel oplichting maximaal mogelijk is. De 6 Levels of Lift Clay is speciaal ontworpen voor freehand painting, zoals een balayage techniek. Het is een off-scalp Lightening Powder die je gebruikt voor technieken uit de vrije hand, wat betekent dat het product niet op de hoofdhuid mag worden aangebracht. De clay wordt stevig aan de buitenkant en blijft zacht aan de binnenkant, waardoor het haar goed kan opgelichten zonder droog of broos te worden, wat kruimelen of vlekken voorkomt. De maximale inwerktijd is 50 minuten. Voor een sunkissed effect kies je de 6% (20 volume), voor een maximale oplichting kies je de 9% (30 volume) of 12% (40 volume). De 6 Levels of Lift Clay is net zoals de 7 Levels of Lift, ammonia vrij. De 7 Levels of Lift wordt gebruikt voor folietechnieken of volledig ontkleuring. Let wel op, bij volledig ontkleuring mag je nooit een hogere developer neem dan de 6% (20 volume) en geen warmtebronnen gebruiken. Afhankelijk van het gewenste resultaat, kies je voor de 3% (10 volume), 6% (20 volume) of 9% (30 volume) developer. De maximale inwerktijd voor de 7 Levels of Lift is 50 minuten. De 9 Levels of Lift is uniek omdat het tot 9 tinten kan oplichten. De marijnblauwe kleur neutraliseert warme tinten in het haar voor een mooie frisse oplichting. Dit product wordt gebruik voor folietechnieken en heeft een maximale inwerktijd van 55 minuten. Wat alle lightening producten uniek maakt, is dat ze zijn voorzien van een Bond Repairing Complex, waardoor het haar tijden het ontkleuringsproces wordt beschermd en verzorgd, zowel de binnen- als buitenkant.

7. Waarom gebruik je de activators/developers van ELEVEN Australia en niet van een ander merk?

Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig: de natuurlijke ingrediënten die zijn gebruikt in de Demi-Permanente Liquid Colours en Lightening Powders, zijn ook verwerkt in de activators en developers. Dit betekent dat ze elkaar versterken, waardoor je deze producten beter samen kunt gebruiken in plaats van combineren met andere merken.

8. Waarvoor zijn de extra producten?

ELEVEN Australia heeft natuurlijk over alles nagedacht bij het ontwikkelen van de kleurlijn. Ze hebben bijvoorbeeld de Porosity Equalizer Spray ontworpen, een must-have om royaal over het haar te sprayen voordat je een Liquid Colour aanbrengt. Deze spray fungeert als een pre-colour behandeling die alle poreuze delen van het haar opvult, waardoor de kleur van aanzet tot punt perfect wordt. Om de kleur vast te zetten, is de Colour Lock Spray ontwikkeld. Deze spray zorgt ervoor dat de kleur wordt vastgezet, wat resulteer in een langere houdbaarheid. Je gebruikt dit product nadat je de kleur hebt uitgespoeld met de Repair My Hair Nourishing Shampoo of Miracle Hair Treatment Shampoo. Dankzij deze spray hoef je geen conditioner te gebruiken.

9. Wie of wat is DIGI?

Om snel en gemakkelijk alle vragen over ELEVEN Australia Colour te beantwoorden, is DIGI gelanceerd. DIGI is jouw persoonlijke online gids die voorziet in alle antwoorden die je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld wilt weten welke formule het beste is voor jouw klant, of als je twijfelt welke activator je nodig hebt, dan kun je chatten met DIGI via deze link. Je kunt jouw vraag in het Nederlands stellen en binnen enkele minuten krijg je een gepersonaliseerd antwoord. Achter DIGI zitten echte haarstylistes, dus je chat niet met geen robot. Check it out!

10. What’s next?

ELEVEN Australia staat nooit stil als het gaat om ontwikkeling. Daarom is ook de ELEVEN Australia Permanent Cream Colour lijn gelanceerd, evenals de Ultra Blonde High lift serie. Deze volledige lijn bestaat uit 65 onderling mengbare tinten en de volledige lijn is vegan, PPD-vrij en Resorcinal-vrij. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website.

11. Last but not least:

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over de Demi-Permanent Liquid Colour van ELEVEN Australia. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen op de InstaGram pagina.

Vorige
Vorige

NIEUW: MIRACLE HAIR TREATMENT SHAMPOO & CONDITIONER

Volgende
Volgende

Blond producten: zijn ze alleen geschikt voor blond haar?