FEITEN EN FABELS OVER ZILVERSHAMPOO

FOTO: PINTEREST

FEITEN EN FABELS

OVER ZILVERSHAMPOO

foto:pinterest

Er is momenteel geen haarproduct dat zo veel besproken wordt als een zilvershampoo. Als je op zoek gaat naar de beste zilvershampoo kom je al snel een hoop feiten en fabels tegen. Om je op weg te helpen in je zoektocht, hebben wij deze feiten en fabels over de zilvershampoo op een rij gezet voor je.

Een blond shampoo is iets anders dan een zilvershampoo.

FEIT & FABEL. Een blond shampoo kan inderdaad iets anders betekenen dan een zilvershampoo. Zo kan een blond shampoo betekenen dat het een beschermende shampoo is om (geverfd) blond haar te voeden, maar heeft het geen pigment. Je hebt ook een blond shampoo waar warm pigment aan is toegevoegd voor een goudblonde of warmere kleur.

Echter is de meest voorkomende blond shampoo momenteel de shampoo waar blauw en/of paars pigment aan is toegevoegd. Dit is dus hetzelfde als een goede zilvershampoo, toning shampoo, anti yellow shampoo, no yellow shampoo, no orange shampoo, paarse shampoo, blauwe shampoo, reflex shampoo etc.

Een zilvershampoo maakt het haar lichter.

FABEL. Je kan haar enkel oplichten met waterstofperoxide en een zilvershampoo bevat dit niet. Het haalt wel ongewenste warmte en geeltinten uit het haar, waardoor de kleur koeler oogt. Hierdoor kan het haar ook lichter lijken, maar dit is dus optisch bedrog. Als je jouw haren wilt oplichten, raden wij je aan om een salon te bezoeken.

Een zilvershampoo maakt blond haar minder geel.

FEIT. Wanneer je kijkt naar het kleurenwiel, zie je dat de kleur paars tegenover geel ligt. Dit betekent dat wanneer je een shampoo gebruikt die paars van kleur is, het de gele ondertoon in blond haar zal neutraliseren.

Een zilvershampoo neutraliseert enkel geeltinten in het haar, maar zal geen warmte bestrijden.

FABEL. Al ligt dat natuurlijk ook aan welke zilvershampoo die je gebruikt. Wanneer je een shampoo gebruikt die enkel de kleur paars bevat, zal het vrijwel geen warmte neutraliseren. Om warmte (oranje) te bestrijden, zie je in het kleurenwiel dat je de kleur blauw nodig hebt. Een goede zilvershampoo bevat zowel paars als blauw waardoor het zowel geeltinten als warmte neutraliseert. Zo heeft de Keep My Colour Blonde shampoo een blauwe basis met extra violet 2. Zo pak je geeltinten en ongewenste warmte tegelijkertijd aan. 

Zilvershampoo is schadelijk voor het haar.

FABEL. Wanneer je een blond shampoo met verzorgende ingrediënten gebruikt, is het niet schadelijk voor het haar. De Keep My Colour Blonde shampoo geeft het haar die mooie frisse blonde kleur, maar verzorgt het tegelijkertijd ook. Zo versterken de soja- en tarwe eiwitten in de shampoo het haar. Gebruik na een wasbeurt altijd een conditioner of  treatment om de haarschubben weer te sluiten.

Van een zilvershampoo wordt het haar paars of blauw.

FABEL. Wanneer je een zilvershampoo op de juiste manier gebruikt, krijgt het haar geen paarse of blauwe gloed. Kijk goed naar jouw haren en bouw de inwerktijd rustig op. Hoe langer je de shampoo laat intrekken, hoe intenser het resultaat. Vind je dat jouw haren wat te koel worden? Was dan een keertje met een normale shampoo als afwisseling. Voor een mildere werking kun je een blond shampoo ook mengen met een normale shampoo. Hoe lichter het haar, hoe sneller het de blauw-paarse kleur opneemt.

Heb je toch wat kleine plukjes met een paars-blauwe gloed in jouw haren? Geen paniek! Was het haar met een normale shampoo en het is weer verdwenen. Je weet dan ook gelijk dat de inwerktijd net te lang was voor jouw haren.

Bovenstaand resultaat is verkregen met de Keep My Colour Blonde shampoo & Keep My Colour Blonde treatment van Eleven Australia.


Professionele kappersproducten zijn geconcentreerder en hebben een betere werking dan drogisterij producten. Je hebt er minder van nodig en daarom zijn ze zeker niet duurder. Daarnaast maakt je het tot de bodem op omdat je precies hebt gekocht wat je wenst. Dus geen overvolle badkamer kast meer met flessen en potten die je niet gebruikt en waar alles bij elkaar een hoop geld in zit.

Heb je behoefte aan professioneel advies of wil je graag eerst de verschillende producten testen? Gebruik dan onderstaande knop om te kijken of er een Eleven Australia salon bij jou in de buurt is. De professionals kunnen het allerbeste jouw haar beoordelen en advies geven welk product het meest geschikt is voor jouw haar en het beste aansluit bij jouw haarroutine en wensen. Maak hier gebruik van!



AUSTRALIAN. SIMPLE. EFFECTIVE.

Vorige
Vorige

BEING BLONDE IS A COMMITMENT

Volgende
Volgende

11 MEEST GESTELDE VRAGEN OVER DE KEEP MY COLOUR BLONDE PRODUCTEN